Vredeswegen

Vredeswegen (Les chemins de la Paix: mémoire de la Grande Guerre) is een groepsuitwisseling voor jongeren van 18- 25 jaar. Vier verschillende Europese landen nemen aan deze groepsuitwisseling deel. Gedurende 10 dagen (22 oktober- 31 oktober 2018) verblijven de jongeren in Amiens (Frankrijk) waar ze via collectieve reflecties artistieke creaties maken (videoclips, korte film). Het centrale thema van de bijeenkomst is 'The great war and the paths to peace’. Uitwisseling en dialoog over de impact van oorlogen in de 20e eeuw staan hierin centraal.

De deelnemers gebruiken en delen hun kennis van video-tools met elkaar. Het doel is dat ze de verschillende stadia van de constructie van een videowerk ontdekken, waaronder opnametechnieken, videobewerkingen, hulpmiddelen voor de verspreiding van de video's, video’s drukken, scenario's schrijven,…

Tijdens de uitwisseling worden ook productieworkshops gegeven rond video, theater, decor,…  en er worden ook uitstappen georganiseerd (naar de kathedraal, naar musea, …). Tijdens de uitstappen is het de bedoeling dat de deelnemers foto’s trekken en video’s maken, tijdens andere sessies debatteren de vier verschillende Europese landen over de gevolgen van de Grote Oorlog.

 

Leeftijd: 
voor 18- tot 25-jarigen
Plaats activiteiten: 
Amiens (Frankrijk)
Plaats overnachting: 
(wordt nog aangekondigd)
Datum: 
van 22 tot en met 31 oktober
Uur: 
van 9.30 uur
Uur einde: 
tot 16.30 uur
Prijs zonder korting: 
prijs nog te bepalen
Code: 
18022

 Uit met vlieg  activiteit passend in het STEM-actieplan