Nieuws

Vrijwilligers gezocht

dinsdag, 7 november, 2017

Interesse om ons team van vrijwilligers te komen vervoegen? Ben of word je 16 jaar? 
Dan ben je van harte welkom! We zoeken allerlei mensen: zowel begeleiders als mensen die ondersteuning willen bieden op activiteiten.Zowel jong als oud mogen zich aanmelden door contact op te nemen, klik hier als je nog wat meer info wenst.

Dag van de Wetenschap

vrijdag, 20 oktober, 2017

Op zondag 26 november is het in Vlaanderen en Brussel weer de Dag van de Wetenschap! JCW zal aanwezig zijn in het Planetarium in Brussel en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Klik hier voor het programma in Brussel
Klik hier voor het programma in Antwerpen

Schrijf samen in met een vriend en betaal niks!

dinsdag, 3 oktober, 2017

Ben je tussen de 14 en 18 jaar en geboeid door de nieuwste technologie? Schrijf je nu samen met een vriend/vriendin in voor het Gluon Herfstlab en doe allebei gratis mee! Van maandag 30 oktober t/m zaterdag 4 november in Fablab Anderlecht.

Foto's zomeractiviteiten

maandag, 21 augustus, 2017

De JCW-activiteiten zitten er bijna op deze zomer. Wil je nog wat herinneringen ophalen? Klik hier voor enkele foto's .

Nog enkele plaatsen vrij op het MIAT-kamp in Gent

vrijdag, 28 juli, 2017

Tijdens de voorlaatste week van augustus wordt het MIAT in Gent omgebouwd tot een persbureau. Als jonge journalisten maken we deze week het nieuws. We nemen een kijkje bij onze collega’s van de radio en drukken onze eigen krant op de historische drukpersen van het museum. Meer info: klik hier

MIAT zomerkamp

Nog enkele plaatsen vrij op archeologiekamp

vrijdag, 30 juni, 2017

Er zijn onverwacht plaatsen vrij gekomen op het archeologiekamp eind juli! Schrijf je nog snel in.

Grave Gasten (13-15 jaar) of Dig-a-holics (16+)

Je kan nog steeds inschrijven voor onze zomerkampen!

dinsdag, 16 mei, 2017

Mensen die ons contacteren denken namelijk dat ze al te laat zijn om zich nog voor een leuk cultureel en wetenschappelijk kamp in te schrijven. Maar we hebben zeker nog plaatsen vrij op een heleboel JCW-kampen!

Enkel als er bovenaan een kamp dit gele vakje zichtbaar is (zie hieronder), is het kamp al volledig volzet. Voor alle andere kampen verwelkomen we nog graag enkele enthousiaste deelnemers! Schrijf je vandaag nog in!

Daguitstap naar steengroeve - zaterdag 13 mei

maandag, 24 april, 2017

In de groeve Gauthier-Winqcz ontgint men al sinds 1668 de Belgische blauwe hardsteen. Je kunt deze groeve bezoeken op zaterdag 13 mei met de Belgische vereniging voor Paleontologie. Je maakt kennis met de geologische en paleontologische context van deze bijzondere locatie.

Let op: de veiligheidsvoorschriften zijn hier zeer streng, want deze groeve is nog steeds actief. Veiligheidshelmen en fluo hesjes zijn VERPLICHT voor alle deelnemers.

 

Leeftijd: jongeren van 10 tot 18 jaar, steeds begeleid door een volwassene/voogd
Datum: zaterdag 13 mei 2017
Waar spreken we af: op de parking van de Groeve Gauthier-Wincqz, Rue Mademoiselle Hanicq 96 in Soignies 
Uur: 10u stipt
Materiaalfluo hesje, helm, stevige schoenen, hamer, beitel, schepje, lunchpakket, bakjes, potjes, een stevige rugzak en inpakmateriaal. 
Inschrijvenbvp.secretariaat@gmail.com (met vermelding van volledige naam van kind+voogd+JCW)

Meer info, klik hier: www.paleontologie.be

Erfgoeddag in Lommel

vrijdag, 14 april, 2017

Zondag 23 april is het weer erfgoeddag! Dit jaar is het thema: zorgen. Museum De Kolonie en JCW ‘zorgen’ op deze dag in het archeologische museum De Kolonie in Lommel voor een dagvullend programma.
De hele dag kan je doorlopend het museum bezoeken, met een spannende zoektocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook kan je zelf een mooi lederen beursje maken om een klein, mooi en kostbaar voorwerp goed te bewaren. Of graaf zelf vuurstenen artefacten op en teken ze op een opgravingsplan. Daag je familieleden uit door het archeologisch memoryspel te spelen of maak een archeologische puzzel.

Speciaal op de Erfgoeddag is de opening van de tentoonstelling “Verborgen Verleden. Middeleeuwse metaaldetectievondsten” (i.s.m. Archebo bvba uit Kortenaken).

Om 11u en 14u.30 is er een rondleiding in het museum, met aandacht voor de ‘zorg’ voor het archeologische erfgoed.

Iedereen is van harte welkom in Museum De Kolonie, Kolonie 77 in Lommel op Erfgoeddag, zondag 23 april 2017 van 10u tot 18u!

De workshops van JCW komen naar je toe in de paasvakantie!

dinsdag, 7 maart, 2017

In de paasvakantie zijn er in verschillende Vlaamse gemeenten workshops geboekt van JCW. Wil je weten of er bij jou in de buurt ook iets te doen is, klik snel op dit overzicht.

Pagina's