JCWeetje

Historische JCWeetjesWist-Je-DatjesRuimtekidsTechniek & WetenschapCultuurkriebelsKiddoeVariaarchief

Ontdek het Geheim van de Beverburcht

Enkel deze zomer in Hidrodoe!
Ken jij het geheim van de beverburcht? Nee? Dan moet je deze zomer zeker eens langskomen in Hidrodoe. De rivier die door dit interactieve waterdoecentrum stroomt, heeft er sinds kort een bewoner bij. En niet zomaar een…

Kom kennis maken met één van de interessantste dieren in en om de rivier, namelijk de bever. Weet jij hoe groot een bever is? Hoe dik zijn vacht? Hoe scherp zijn tanden? En zijn die nu wit, of oranje, of …? Maar natuurlijk zijn het vooral hun kwaliteiten als bouwkundig ingenieur die hen zo interessant maken. Daar kunnen wij nog iets van leren! Al zouden ze ook iets met vanille-ijs te maken hebben. Maar als je dat wil weten, moet je langskomen!

En wil je zelf aan de slag? Dat kan ook! Tijdens de zomermaanden bouwen we een grote beverburcht in de tuin. En iedereen mag komen meebouwen. Wil je ook eens een echte bever gaan spotten? Doe dan zeker mee aan onze zomerwedstrijd. Hoofdprijs is een beverexcursie in de Ardennen!

 
Zelfs als bevers niet echt je ding zijn, kan je nog heel wat beleven in Hidrodoe. 120 doe-opstellingen wachten op je. Kook water op een fiets. Maak een reuze draaikolk. Laat schepen zinken in de Bermuda-driehoek. Loop onder een gigantische waterparaplu door. Zonder nat te worden! Of toch bijna. En beleef de avonturen van Spetter in 4D. Waterpret verzekerd!

 

Praktisch

Hidrodoe ligt in de bossen van Herentals (Haanheuvel 7) en is dagelijks open van 9.30 tot 17 uur, behalve op woensdag en zaterdag. Volwassenen betalen 7,5 euro voor een ganse dag Hidrodoe. Kinderen van 3 tot 12 jaar 5,5 euro. De jongsten mogen gratis binnen. Meer info op www.hidrodoe.be.