Gluon Herfstlab

Goed nieuws! Schrijf je nu samen met een vriend/vriendin in en kom beiden gratis naar het Gluon Lab!

Want to Hacktivate the city?

Hacking is the new learning! Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste technologie, al weet je er misschien nog niet zo veel van? Werk dan met ons mee aan de stad van de toekomst!

Zoals ‘Urban Artists’ hacken we de stad. Hoe zal het dagelijks leven in de grootstad eruitzien in de toekomst? Welke veranderingen hebben nieuwe technologieën op de manier waarop we samenleven? Wat is de impact van auto’s die rondrijden zonder chauffeurs, supersnel transport of persoonlijke digitale assistenten die je jouw fietsroute in het oor fluisteren?

In het Gluon Herfst Lab gaan we aan de slag met open data en meetapparatuur zoals Arduino, sensoren, mapping en fotografie om onze omgeving vast te leggen en visualiseren. In het Fablab Brussels verwerken jullie samen met technologen en kunstenaars jullie informatie in draagbare objecten, interactieve applicaties of futuristische meetapparaten. Hoe kunnen we data omvormen tot een visual of een 3D installatie? Hoe kunnen we de geluiden van de stad gebruiken om een kritisch muziekstuk te maken? Het zijn maar enkele voorbeelden… elk van jullie bedenkt en ontwerpt een eigen tool om het leven in onze stad te verbeteren.

*Het inschrijvingsgeld bedraagt € 75 (alle materialen en Fablab inbegrepen. Ook krijg je jouw zelfgemaakte prototype mee naar huis!). Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Leeftijd: 
Voor 14- tot 18-jarigen (geboortejaar 2003 t.e.m. 1999)
Plaats activiteiten: 
Fablab Anderlecht
Datum: 
van maandag 30 oktober tot zaterdag 4 november 2017
Uur: 
van 14.00 uur
Uur einde: 
tot 17.00 uur
Prijs zonder korting: 
€75,00

 Uit met vlieg  activiteit passend in het STEM-actieplan

Partners: